CECEK RECORDS

DOPORUČUJEME


  • CHYSTÁ SE

    • Prozatím se nic nechystá, ale brzy bude.

    KAPELNÍ KONCERTY

    ZAJÍMAVÉ AKCE

    • -----

    MAILING LIST

    ANKETA


    Počítáno od 20.7.2005

    CECKÁTOR

    Zde budu ventilovat mé názory na různé věci, osoby, události a vůbec na vše, co se děje u nás i ve světě. Zřídit tuto sekci jsem se rozhodl z důvodů totální nekritičnosti místních médií na většinu událostí v našem "báječném" městě. Na mé příspěvky můžete reagovat v sekci FORUM.

    Nedotknutelní „mocní“? nebo Český Kocourkov

    Správní odbor – oddělení přestupků a stížností Městského úřadu v Trutnově odložil oznámení Ing. Jiřího Paroubka, nar. 21. srpna 1952, zaměstnaného jako předsedu vlády ČR, bytem Jaroslava Foglara 1335/12, 150 00 Praha 5, podaného prostřednictvím Advokátní kanceláře JUDr. Petr Topinka oznámení na Stanislava Pence, pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití podle § 49 odst. 1 písm. c) zákona čís. 200/1990 Sb., o přestupcích jelikož tento skutek není přestupkem.

    Toho se Stanislav Penc dle Paroubka a jeho advokáta měl dopustit tím, že dne 20.srpna 2005 jako účastník a moderátor festivalu Open Air Music Festival Trutnov zveřejnil na koncertě konaném v Trutnově celému publiku, tedy několika tisícům diváků, jasně a zřetelně telefonní číslo oznamovatele, a to s výzvou, aby diváci na toto číslo telefonovali, přičemž v důsledku toho došlo na telefonní číslo oznamovatele několik set anonymních telefonátů a SMS, které obsahovaly mj. vulgární urážky a výhrůžky“. Tím je podle nich dáno podezření, že Stanislav Penc úmyslně narušil občanské soužití schválnostmi. Paroubek doplnil své podání o další možný přestupek a to, že Penc mu ublížil na cti tím, že ho urazil nebo vydal v posměch dle § 49 odst. 1 písm. a) zákona čís. 200/1990 Sb., o přestupcích. V této věci nezbylo Městskému úřadu v Trutnově nic jiného něž řízení zahájit, vyslechnout obě dvě strany a rozhodnout.

    Stanislav Penc svojí zákonnou povinnost naplnil 18. října 2005. Hned poté, aniž by vyslechl i druhou stranu, Trutnovský úřad zveřejnil ve sdělovacích prostředcích záměr předat celé dořešení věci do místa bydliště Stanislava Pence s odůvodněním: „ Je to podle zásad hospodárného postupu ve správním řízení." vysvětlil tajemník Městského úřadu v Trutnově Zdeněk Nýdrle. Penc se k celé věci vyjádřil dopisem, že jemu samotnému nevadí cestování do Trutnova a že v případě pokračování v přestupkovém řízení, bude požadovat předvolání svědků, kteří ve většině žijí nebo mají vztah k Trutnovu. Na tyto argumenty, které vyvracejí odůvodnění o předání, Správní odbor MÚ Trutnov nedbal a celou věc předal přestupkové komisi v Libání k rozhodnutí. V pondělí 7. listopadu rozhodla libáňská přestupková komise, že celou věc předá zpátky do Trutnova s odůvodněním, že se festival konal na území města Trutnova a místní radnice má o akci více informací. Starosta Libáně Jan Šesták připustil, že pokud Trutnov bude na předání do Libáně trvat, případ vyřeší.

    Ke zveřejnění telefonního čísla došlo na trutnovském festivalu dne 20.8.2005. Částečný výpis SMS zpráv, které jsou založeny ve spise, jsou převážně datovány dnem 24. a 29.8.2005. Po přečtení těchto zpráv je zřejmé, že více než dvě třetiny z nich vůbec neobsahují žádné urážlivé, případně hanlivé výroky. Ing. Paroubek den po předmětné události, tedy zveřejnění čísla na trutnovském festivalu, nazval pisatele zpráv lidskou žumpou, což nepochybně urážkou na cti pro většinu pisatelů je. Jen pro ilustraci jedna z textových zpráv, která má dle Ing. Paroubka a jeho právního zástupce JUDr. Petra Topinky být důkaz spáchání přestupku zní: „Ahoj zelenoočko, jak se máš a proč jsi smutná? Aleš.“

    Smyslem zveřejnění telefonního čísla na jednoho z výkonných úředníků tohoto státu, které již několik měsíců bylo veřejně přístupné na stránkách pražské ČSSD, bylo umožnit komunikaci mezi někým, kdo rozhýbal veřejnou diskusi nad smyslem české demokracie. Jedním z hlavních důvodů hlasitého přečtení tohoto čísla byla řada lží a nepravd, které byly veřejně publikovány a byly pravděpodobně a skutečně z úst Ing. Paroubka. Sám Ing. Paroubek několikrát vyzval prostřednictvím medií tiskových konferencí a i skrze exprezidenta Václava Havla k dialogu.

    Stanislav Penc trvá na tom, že se nedopustil ani při telefonní komunikaci, ani při zveřejnění telefonního čísla, které jinak je již dlouhou dobu veřejně známé, žádného přestupku proti zákonu. I přesto žádá o osobní konfrontaci s oznamovatelem před správním orgánem.

    Co se týká doplnění podání ze strany Paroubka a jeho právního zástupce, je třeba upozornit na vědomou manipulaci ze strany oznamovatele ve věci obsahu telefonního hovoru mezi Pencem a Ing. Paroubkem a to ve smyslu, že Stanislav Penc nechtěl od Ing. Paroubka vysvětlení zásahu těžkooděnců na akci CzechTeku, jak se píše ve zmiňovaném odůvodnění. Zdvořile premiéra požádal, zda by mohl, jakožto předseda vlády ČR, promluvit k deseti tisícům lidí a vzkázat jim takto něco přes telefon.

    Stanislav Penc: Tak přátelé: šest nula dva - třicet devět - třicet - dvacet devět!

    Jiří Paroubek: Paroubek.

    Stanislav Penc: Stanislav Penc je mé jméno, dobrý den! Pane Paroubek, já se vám omlouvám, že vás ruším v sobotu, ale já jsem teď na trutnovském festivalu a to je taková zábava, kde jsou stejní lidí, jako byli na CzechTeku. Vypadají stejně, když se tak na ně koukám. My jsme si říkali, že by vám určitě nevadilo, protože jste přece jenom předseda vlády České republiky, abyste k deseti tisícům lidí promluvil a vzkázal jim něco přes telefon. Byl byste tak ochoten, prosím?

    Jiří Paroubek: Proč ne? (řev)

    Stanislav Penc: To jsou lidi, kteří tady čekají na vaše povídání.

    Jiří Paroubek: Takže, vážení přátelé, přeju vám hezkou zábavu a hezky se bavte celý večer. (řev, pískot)

    Stanislav Penc: Pane Paroubek, slyšíme se ještě? Pane Paroubek? Pan Proubek to položil... (řev, pískot)


    Penc se cítí dotčen oznámením Ing. Paroubka a jeho zákonného zástupce o údajném spáchání přestupku. Dále se domnívá, že sám Paroubek se dopustil porušení zákona nejen z neoprávněného nařčení z přestupku, ale především v tom, že pisatele SMS zpráv (co mu po trutnovském festivalu přicházely) označil za lidskou žumpu.

    Další informace naleznete na na www.kozy.cz


    Ad: Punk Fest Proti Proudu

    Ve středu 22.3. od 18h. v Havl.Brodě v klubu Effekt se uskuteční tisková konference na kterou jsou zváni všichni jak z médii,města,policie a především občanů a návštěvníků festivalu.Po krátkém úvodu a vysvětlení všech zainteresovaných organizátorů proběhne diskuze do které se může každý zapojit.

    Článek v Deníku Vysočiny, 14.března 2006

    Článek v Deníku Vysočiny, 23.března 2006

    Nepřipomíná vám to něco?

    Zde si múžete stahnout a podepsat petici (PDF 1,2MB) na podporu klubu Effekt. Vyplněnou petici pošlete na adresu v sekci INFO.

    13.3. 2006 deník Vysočina

    Sobotní sraz punkerů v centru Havlíčkova Brodu byla pro místní poslední kapka. Sepisují stížnosti na městský úřad. Majitel tvrdí, že o akci nevěděl.

    Havlíčkův Brod Již v pátek se do klubu Effect v Havlíčkově Brodě sjížděly desítky punkerů z celého kraje na Ceckův dvoudenní punkfest. Obavy místních, že půjde o problémovou akci, se začaly brzy naplňovat. Klub, který sídlí v Dolní ulici nedaleko centra, po celý víkend okupovala mládež pod vlivem drog a alkoholu s natupírovanými kohouty. Frekventovaný chodník, kudy denně procházejí tisíce lidí, pokryly plastové kelímky, prázdné láhve a zvratky. "Je to otřesný, chodí tudy denně matky s dětmi. Nechápu, proč to musíme snášet, navíc tři dny,"rozčiluje se matka s kočárkem, která přecházela na druhý chodník. "To víte, že z nich máme strach. Řvou na celé město. Nepořádek je i v okolních ulicích. Volali jsme na policii, ať s tím něco udělají, ale řekli, že už je záchytka plná,"tvrdí Miroslava Štefánková. Policie udělila na místě několik blokových pokut za výtržnosti. "Nejméně čtyři byli odvezeni na záchytku do Jihlavy. Další obtěžovali lidi. Ptali jsme se majitele, co to má znamenat, ale ten řekl, že o žádné takové akci nevěděl,"informoval včera policista z operačního střediska policie. Na záchytku musela být odvezena sedmnáctiletá dívka, která byla pod vlivem drog a alkoholu. "Byla od krve a vůbec o sobě nevěděla. Navíc byla agresivní. Musela být ošetřena v nemocnici,"tvrdí Miroslav Havlík, ředitel záchranky v Jihlavě. Odpadky pokrývaly chodník kolem klubu ještě včera ráno. Místní se nyní ptají, kdo takovou akci povolil. "Sepisujeme stížnost, kterou odešleme na městský úřad. Někdo nám musí vysvětlit, co to má znamenat. Požadujeme, aby věc byla důkladně prošetřena,"vzkazuje úředníkům Štefánková.
    ROMAN MARTÍNEK

    Reakce hlavního organizátora na nekorektní články o Punk Festu Proti Proudu

    Tento článek bude pouze na mých stránkách a stránkách klubu Effekt. Dál už se k této kauze nebudu vyjadřovat z rodinných a osobních důvodů. Pokud chcete znát můj názor kontaktujte mě na mailu,mobilu či v guestbooku.

    Článek na objednávku ?

    Jako organizátor Punk Festu Proti Proudu chci reagovat na lživé a nesmyslné články pana redaktora Romana Martínka z 13.3. 2006 a 14.3. 2006 v deníku Vysočina. Nejdříve k 13.3. 2006. Pane redaktore žádný novinář se na festival neakreditoval. Přišel pouze jediný, který ani nepozdravil. Venku si vyfotil několik snímků a v klubu pobyl pouze několik minut. To jistě stačí na “ komplexní “ reportáž o tomto festivalu. Kapely a věci týkající se festivalu ho vůbec nezajímali. Ten tajemný fantom a “ kvalitní žurnalista “ jste byl pravděpodobně vy.

    Rád bych se Vás zeptal pro koho to byla poslední kapka ? Obavy kterých místních ? Prosím Vás, aby jste byl konkrétnější. Nikdo mě své obavy před festivalem nekonkretizoval. Žádný novinář mě kvůli problematice tohoto festivalu nekontaktoval. Majitel o akci věděl. Několikrát se byl v klubu podívat a zkontrolovat, jak festival probíhá. Akce byla řádně nahlášena jako všechny akce v klubu Effekt. Festival byl propagován v místních médiích jako jsou Cesta Vysočina, Včela, HBIN, místní televize…V Cestě Vysočiny dokonce proběhla soutěž o dvě volné vstupenky na tento festival.

    Pane redaktore v sobotu a v neděli pokryl frekventovaný chodník sníh. Zřejmě jste si trochu přispal nebo jste byl pod vlivem drog bohužel vy. Asi jste si spletl město, protože já jsem žádné tisíce lidí po chodníku procházet neviděl. Matky s dětmi neohrožují opilý punkeři, ale dopravní situace, bytová otázka…o tom, ale nepíšete, protože tato problematika vyžaduje širší a citlivější diskusi a několika snímky vybraných jedinců by jí asi těžko někdo vyřešil. Před klubem láhve, kelímky a zvratky opravdu byly. Jejich počet však nepřesahoval množství, které můžeme vidět na diskotékách, plesech a zábavách v našem městě. Byl bych rád, aby jste takhle horlivě sledoval i tyto akce a pokusil se občany tohoto města o této problematice obsáhleji informovat.

    Zřejmě jste pane redaktore odborník na problematiku drog a alkoholu. Přestože jste do prostor klubu nezavítal tak jste všechny návštěvníky označil za opilé a zfetované. V klubu byla pestrá věková skladba a pozitivní atmosféra, přesto jste opět většinu návštěvníků označil za mládež. Jistě Vám k tomuto “ správnému závěru “ pomohlo několik jedinců, které jste vyfotil před klubem a kteří na tomto festivalu ani nebyli, protože jim to nedovoloval věk, ale především finanční situace.

    Na festival jsme se preventivně připravili. Veškeré nápoje se nalévali do kelímků. V sále nebyli žádné židle a stoly. Dění před klubem monitorovala kamera. Ven před klub jsme chodili každou hodinu uklízet a domlouvat některým jedincům. Na festivale pracovalo 10 pořadatelů 2 profesionálové a 8 brigádníků. Komunikovali jsme s kriminální policií a snažili se jejich přání realizovat v praxi. Naše snaha měla své rezervy, ale dělali jsme co bylo v našich silách. Kdyby jste se pane redaktore představil a pokusil se komunikovat dozvěděl by jste se určitě víc. Vy jste se, ale dozvědět víc nechtěl.

    K článku z 14.3. 2006. Já osobně se nikomu obecně omlouvat nebudu. Mě se také nikdo neomlouvá za to, že mě denně jezdí kolem domu tisíce aut, že se dusím exhalacemi a hlukem. Omluví se někdo nám, že nám zboural klub Vagon, kde akce bez větších problémů probíhali? Neomluví. Řekne nám už konečně někdo co je s tím naším “ slavným “ autobusovým nádražím ? Neřekne. Nejjednodušší řešení je to prostě hodit na pořadatele. Netvrdím, že punkeři jsou andílci a že vše bylo v pořádku. Dělat z této akce takovéhle divadlo, které nám předvádí špatný a nekorektní režisér pan Roman Martínek je úplně zbytečné a nesmyslné. Názor pana Petra Miksi mě poměrně dost překvapil.

    Pokud já jsem extrémista tak si pánové zajděte do jedné nejmenované restaurace v H.B., kde sedí jedna nejmenovaná skupinka s triky Combat 18, Skrewdriwer a dalšími. Jen pro Vaší orientaci jsou to fašistická trika a kdo jsou ti pánové si lehce domyslíte. Akce nebyla nepovedená. Byla po hudební a technické stránce výborná, jak tomu svědčí ohlasy na internetu. Pár problémů bylo kvůli dění před klubem. Pane redaktore jste lhář!! Neřekl jsem, že šlo o bezproblémovou akci. Řekl jsem, že to byla standartní akce jako jsou plesy, diskotéky, zábavy a podobné akce. Podle mě píšete na něčí objednávku, nebo prostě punkovou hudbu nemáte rád. Taky neposlouchám dechovku, ale jsem tolerantní. Zákazy nikdo nic nevyřeší. S mládeží se musí pracovat co kdyby jste to zkusil pane redaktore třeba vy. Já pro mládež pracuji již 9 let bez grantů, dotací,…Nestojím o žádnou publicitu a slávu, pouze se bráním tupému útoku redaktora Radka Martínka na mojí hudbu a na mojí alternativní kulturu.

    Jenom mě závěrem dovolte poznámku. Pro mě je punk to, co je v hlavě a né na hlavě. Je to pro mě především svoboda, která končí tam, kde začíná svoboda toho druhého. To, že to pár jedinců nepochopilo mě mrzí, ale házet nás všechny do jednoho pytle svědčí pana redaktore o Vašich lidských kvalitách. Zřejmě by jste byl rád kdyby se vrátili staré dobré časy, kdy naše životy řídila strana, vláda a do rytmu nám hrála internacionála.

    S pozdravy sfetovaný mládežník Mgr. Jakub Tauber DiS.

    Vyjádření hlavního organizátora k článku z 23.3. 2006 v deníku Vysočina

    Nadpis občané se bouří proti klubu Effect. Tento nadpis nám trochu poodhaluje o co vlastně v celé umělé kauze šlo. Pan redaktor v duchu předrevolučních agitátorů se stává mluvčím nespokojené většiny. Ona to naštěstí žádná většina není. Je to asi 80 občanů, kteří podepsali petici proti klubu Effect, kterou adresovali MÚ v Havlíčkově Brodě.

    Pan redaktor Music Club Effect přejmenoval na rockový klub, protože to u veřejnosti vyvolává větší pocit nebezpečí a o to přeci jde. Rockové klubu jsou semeništěm drog, alkoholu a všeho možného. To co se v nich realizuje přece není kultura, ale závadná hudba kazící naší mládež. Trnem v oku občanům bohužel nebyla diskotéka, která několik let naše město obohacovala předrevolučními hity tolik oblíbených postaviček z televizních šarád.

    Na tiskovou konferenci v Effectu přišel jeden občan, který pod tíhou argumentů všechny přítomné obdaroval několika nepublikovatelnými výrazy a odešel. Omluvil se i pan redaktor ústy své kolegyně. Ačkoliv o tiskovce věděl neposlal žádnou náhradu. Na tiskovce bylo asi 40 lidí, kteří diskutovali o této problematice a bohužel pouze jeden žurnalista. Příště budeme zdarma podávat guláš a čepovat pivo, moderovat tiskovku bude Jiřina Švorcová a z reproduktorů budou do rytmu hrát Babouci.

    Když jsem šel kolem 17h. na tiskovku do Effectu u restaurace Zlodějka byl pozvracený kanál, všude plno psích výkalů a před vchodem do této restaurace dva značně společensky opilí občané, kteří nemohli otevřít vchodové dveře do této restaurace. Těžko můžeme očekávat reportáž o tomto častém obrázku z našeho města. Je to asi tím že tito občané jsou oblečeni dle nynější módy a proto je všechno v pořádku.

    Policie a záchranná služba mají zasahování v popisu práce. Platíme si je z našich daní, které platí návštěvníci, personál, účinkující a další občané, kteří navštěvují klub Effect. Vulgárně se k prodavačkám chovají i jiní lidé a myslím, že personál prodejny Sama je snad natolik zkušený, že dokáže věci brát s rezervou. Staří lidé se obecně bojí jiných věcí a mají své specifické problémy. Extrémem je, že kolem prodejny jezdí tisíce aut a kamionů. Že přejít přechod pro chodce je téměř adrenalinová sport. Že hluk a exhalace z aut se stali naší denní potravou. Na tyto věci se v této části petice nepíší. Občany obtěžují jiné podniky, které svou úrovní technickou, lidskou, hygienickou a kulturní nedělají městu dobrou reklamu. Možná kdyby někdo z těch 80 občanů šel do klubu Effect na návštěvu zjistil by,že to není doupě satana, ale podnik na úrovni,který se stal kulturním centrem bez dotací a grantů. Že klub plní funkci kulturní a především sociální se může každý přesvědčit sám jeho návštěvou nebo sledováním jeho internetových stránek. Nejlepší názor si člověk má udělat sám po své konkrétní zkušenosti. Přijďte proto do klubu si tento názor udělat.

    Závěrem mě dovolte stručné shrnutí. Pan redaktor by měl psát o opravdových problémech našeho města ( dopravní situace, nezaměstnanost, školství, zdravotnictví, problematika bydlení, sport… ) Pokud někomu poklesne zájem lidí o jeho deník měl by se zamyslet především sám nad sebou. Řešit to tím, že budu vyvolávat umělé kauzy a psát ve stylu deníků Blesk a Hrom není optimální řešení. Především jste pane redaktore zapomněl na dobu, kdy jste byl mladý i vy. Jistě jste byl příkladným mládežníkem. Jenom Vás chci upozornit, že i z návštěvníků klubu Effect vyrostou občané a voliči a doufám, že si budou vše dobře pamatovat. Protože ten, kdo Boomerang hodí si nemůže myslet, že se k němu nevrátí zpátky.

    S pozdravy Mgr. Jakub Tauber DiS.